Bedrijfsleider/kok Wijkrestaurant

Bedrijfsleider / kok wijkrestaurant

Het betreft een functie van 16-24 uur in de week, vanaf juni 2019.

Stichting Wijkbedrijf Selwerd huisvest en ondersteunt diverse (burger)initiatieven en projecten. We zijn een collectief van wijkbewoners die zich inzetten om de wijk beter en mooier te maken. We doen dat in verschillende rollen: als initiatiefnemer, vrijwilliger, participatiemedewerker, ondernemer en werknemer. Samen met een woningbouwcorporatie zet het Wijkbedrijf een wijkrestaurant op in Selwerd. Het wordt een mooie plek voor de bewoners van Dragant en een ontmoetingsplek voor studenten en de rest van de wijk. Het restaurant biedt goede kansen voor diverse wijkbewoners, zoals startende ondernemers uit Selwerd (of een van de omringende wijken), wijkbewoners die op zoek zijn naar betaald werk en wijkbewoners die een leuke stageplek zoeken. Het is een plek om je onderneming verder te professionaliseren, weer mee te draaien in de maatschappij, ervaring en werkritme op te doen en samen te werken met collega’s. Inmiddels ligt er een uitgewerkt concept voor het restaurant en gaan we per 1 september van start. Voor de verdere ontwikkeling van concept en het daadwerkelijke runnen van het restaurant zoeken we een gedreven kartrekker.

Functietaken
– Bewaken en doorontwikkelen van het concept en visie;
– Leidinggevende en begeleider;
– Opstellen van een begroting en hier op sturen;
– Stakeholders verbinden aan het project;
– Verantwoordelijk voor inkoop, bestelling, evenementen en organisatie;
– Inzet/rooster personeel en verantwoordelijk voor de bij -en omscholing van deelnemers;
– Promotie en marketing;
– Toezien dat er aan alle wettelijke voorschriften en eisen wordt voldaan;

Functie-eisen
– Ervaring als kok, in bezig van HACCP-certificaat;
– Erkend Leermeesterschap en een certificaat voor sociale hygiëne zijn een pré;
– Horeca-ervaring: kennis van technische kennis en wetgeving;
– Ervaring met maatschappelijk projecten is een pre;
– Ervaring afstemmen met diverse stakeholders;
– MBO+ of HBO werk- en denkniveau.

Competenties
– Coachende en leidinggevende vaardigheden op de werkvloer;
– Groepsdynamiek en processen sturen;
– Stressbestendig;
– Helikopterview;
– Inventief;
– Oplossingsgericht.

Wat bieden wij jou?
– Een jaar-contract met uitzicht op meer;
– Een salaris conform functieschaal 6;
– Een dynamische werkomgeving;
– Een enthousiast team;
– De kans om een restaurant vanaf het begin mee op te bouwen;

Sluit deze functie aan bij je profiel en ambitie, dan komen we graag met je in contact.
Reageren kan tot 6 mei ter attentie van Meike Vierstra op e-mailadres meike@wijkwerkbedrijf.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Haaije Koenders op nummer 06- 36493169.